Šta privlači strane turiste u Beogradu?

Pored toga što se može pohvaliti srdačnim gostoprimstvom, bogatom gastronomskom ponudom, povoljnim cenama i opštim osećajem bezbednosti, naša zemlja je poželjna i zbog velikog broja zanimljivih i uzbudljivih destinacija.

Nakon nekoliko teških godina usled pandemije COVID-19, turizam u Srbiji je konačno počeo da se oporavlja i vraća se na velika vrata.

U prvih 11 meseci 2022. godine, Srbiju je posetilo preko 1,5 miliona stranih turista, što je skoro dvostruko više u odnosu na isti period 2021. godine. Najviše turista je boravilo u Beogradu. Prestonica Srbije sa svojim kulturno-istorijskim nasleđem: muzejima, noćnim životom, i atraktivnim turističkim lokacijama kao što su Beogradska tvrđava i Kalemegdan, hram Svetog Save i Skadarlija, privlači najviše turista iz Rusije, Nemačke, Turske, Bosne i Crne Gore.

Muzej Nikole Tesle zabeležio je više od 120.000 poseta prošle godine što ga čini najposećenijim muzejom u Srbiji.

Posebno se među turistima iz celog sveta naglašava ljubaznost naših domaćina i njihovi utisci pokazuju da su izuzetno zadovoljni svojim boravkom u Srbiji kao i veliku spremnost da preporuče našu zemlju kao destinaciju za buduća putovanja.

Uzimajući u obzir najave ministarstva turizma i omladine, da će Srbija ove godine pojačati svoje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu kao i činjenicu da je naša nacionalna avio-kompanija od decembra 2022. godine ponovo uspostavila direktne letove do NR Kine posle 22 godine, možemo u predstojećem periodu očekivati još veću poseta turista iz Kine.

Sva istraživanja nagoveštavaju da će se trendovi u turizmu za 2023. godinu fokusirati na sigurnost i zdravlje putnika, što će biti ključni faktor za odabir destinacije. Ovakva predviđanja nam definitivno idu u prilog s obzirom na činjenicu da je Beograd prepoznat kao jedna od najsigurnijih metropola u Evropi.

Osim zvaničnih aktivnosti, veliki deo zasluga za povećano interesovanje stranaca za Srbiju ide i turističkim agencijama koje se bave receptivnim turizmom. Kroz marketinške kampanje na internetu, promotivnim tekstovima i kreiranjem zanimljivog sadržaja za društvene mreže utiču na stvaranje pozitivnog mišljenja kao i na vidljivost svojih usluga kod ciljane publike.

Sa ogromnim iskustvom u turizmu sa jedne strane i velikim iskustvom u digitalnom marketingu sa druge, SkyDream Net agencija vam nudi usluge vođenja društvenih mreža, kreiranja promotivnog sadržaja, komunikaciju sa pratiocima, oglašavanja na Google i ostalim internet pretraživačima kao i  podršku u pozicioniranju vaših usluga iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Kalemegdan Beograd